Zorgboerderij

Kleinschalige dagbesteding voor mensen met een zorgvraag.

Kijk voor meer info op www.zorgboerderijleekzicht.nl

Inmiddels zijn de deuren van onze zorg boerderij geopend. Van maandag tot en met donderdag gaan wij zinvolle dagbesteding aanbieden aan clienten met een zorgvraag. Van vrijdag tot en met zondag zijn wij gewoon geopend voor onze recreatie activiteiten en feesten.

Wij gaan onze deelnemers volledig betrekken bij alle voorkomende activiteiten op de boerderij. Naast het werken op de boerderij biedt Leekzicht ook diverse werkzaamheden die de maatschappelijke integratie bevorderen.

Leekzicht 4509

Wij hebben op onze zorgboerderij verschillende faciliteiten. Zoals een grote gemeenschappelijke ruimte met een huiselijke uitstraling,  een grote industriële keuken, een activiteiten-/hobbyruimte, een badkamer (met tillift en bedbrancard), een rustruimte, een mooi terras wat gedeeltelijk overdekt is, een binnentuin, moestuin en kas, en een kleindieren verblijf met paardenstallen.

Verder is alles binnen ons bedrijf rolstoelvriendelijk ingericht, zowel moestuin als dierenverblijven zijn ook voor rolstoelafhankelijke deelnemers gebruiksvriendelijk!

Wij bieden verschillende werkzaamheden en activiteiten aan. Wij hebben veel routinewerk zoals de dagelijkse verzorging van het vee, maar ook activiteiten die wekelijks of maandelijks terugkomen.

 • Dieren: dagelijkse verzorging, voeren, eieren rapen, stallen uitmesten, schapen en koeien scheren, geboorteverzorging, etc.
 • Fruit- en moestuin: zaaien, poten, schoffelen, oogsten, bemesten
 • Tuinkas: kweken van planten, zaaien, verpotten, stekken
 • Overige werkzaamheden: snoeiwerkzaamheden, onderhoud erf en beplanting, voederwinning.
 • Huishoudelijke activiteiten: boodschappen doen, lunch verzorgen, samen koken, wassen, bakactiviteiten.
 • Creatieve activiteiten, seizoensgebonden.
 • Maatschappelijke integratie: verkoop van eigen producten, werkzaamheden op locatie verrichten.

Wij werken volgens een kwaliteitssysteem en zijn aangesloten bij de SZZ (samenwerkende zorgboeren zuid)

Voor wie

Wij bieden mensen met een beperking een zinvolle en plezierige dagbesteding, waarbij we kijken naar ieders mogelijkheden op ontwikkeling. De zorg is gericht op de vraag en wens van onze deelnemers en zoveel mogelijk op het individu afgestemd. Bij Leekzicht is een vast team van professionele begeleiders werkzaam om onze deelnemers te begeleiden en te ondersteunen. Daarnaast zorgen diverse vrijwilligers voor extra hulp en aandacht.

Kwaliteit van zorg, huiselijkheid en persoonlijke aandacht en begeleiding vinden wij als zorgboeren erg belangrijk. Mensen een gevoel van ‘thuis komen’ geven in een veilige werkomgeving waarbij een vaste dagstructuur en zorg op maat geboden wordt. Waar de deelnemers kunnen ontspannen en zich dusdanig op hun gemak voelen om volledig zichzelf te zijn.Leekzicht 4772

Daarnaast moet er natuurlijk ook gewerkt worden op ons bedrijf! We zijn tenslotte een boerderij, en vinden we het belangrijk dat de dagbesteding zinvol is en dat de deelnemers bijdragen aan een gezamenlijk doel en met een voldaan gevoel aan het einde van de dag naar huis gaan. Goed en gezamenlijk eten met verse producten en voldoende lichaamsbeweging is voor iedereen goed, en vinden wij in onze dagbesteding dus ook erg belangrijk. Om dit te kunnen waarborgen, ontvangen wij niet meer van 16 deelnemers per dag, en borgen we daarmee de kleinschaligheid en veiligheid waarmee wij zorg verlenen.

Wij verzorgen dagbesteding voor volwassenen vanaf 18 jaar.

 • Mensen met een verstandelijke beperking.
 • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
 • Mensen met een lichamelijke beperking.
 • Mensen met autistische stoornis.
 • Ouderen

Kijk voor meer info op www.zorgboerderijleekzicht.nl

Sport- en spelboerderij Leekzicht - Coxsebaan 4 - 5469 NG - Boerdonk - E-mail: info@leekzicht.nl
Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van Leekzicht.
Volg Leekzicht
Sport- en spelboerderij Leekzicht is mede tot stand gekomen door het Europees Landbouw- fonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
Op zoek naar een VVV-kantoor? Dan bent u bij Leekzicht aan het goede adres. Leekzicht staat u graag te woord.